Quinta dos Vâles Grace Vineyards Verdelho

quinta dos vales grace vineyard

15,25 /per fles

Informatie

Druivensoorten: 100% Verdelho

Alcohol: 13 % Vol.

Land: Portugal

Streek: Algarve

Ligging:

Beschrijving: Deze weelderige volle wijn heeft een fruitige neus van wit fruit. Een zeer elegante en aanhoudende afdronk. Volgens velen de beste witte wijn uit Algarve!

Gerecht:

Info: Wat de wijnbouw betreft is “Quinta dos Vales” steeds een voortrekker geweest. Ongeveer 20 jaar geleden trok de Algarve een aantal nieuwe, dynamische en progressief denkende wijnbouwers aan. Sinds een 5-tal jaar heeft een kleine groep ondernemende wijnbouwers dan ook met succes en vooral dankzij nieuwe technologieën en investeringen de Algarve op de Portugese wijnkaart gezet. 

Het totale wijnbouwareaal van “Quinta dos Vales” bedraagt 18,36ha. De eerste aanplantingen dateren van 1998. Maar de echte doorbraak en evolutie kwam er pas in 2007. In tegenstelling tot de kleinere wijnbouwers uit de Algarve hebben we hier vooral te maken met een sterk georganiseerd bedrijf, geleid door een team van specialisten. Hun lijfspreuk luidt: kwaliteit boven alles !!!! Dit kunnen we dan ook afleiden uit de talrijke wijnen die “Quinta dos Vales” produceert: stuk voor stuk lekkere wijnen! Dat bewijzen de reeds meer dan 100 behaalde medailles, trofeeën en vermeldingen op o.a. het “Concours Mondial de Bruxelles” en “The International Wine Challenge”.