wijnhuisverlinden.be

Wijndomeinen - Bodega Katxina

Baskenland is een land van zeeën en bergen dat, naast zijn groene landschappen, internationaal bekend staat om zijn keuken. Gelegen in Noord-Spanje, houdt het de oudste gebruiken, taal en cultuur van Europa in leven. Op 5 minuten van San Sebastian, in het vissersdorp Orio, is deze familie al 40 jaar toegewijd aan eten en wijn, zowel in de wijnmakerij en restaurant Bodega Katxina als in het Asador Katxiña-grillhuis, beide vooral bekend om zijn gegrilde gerechten. Het huis Txakoli is altijd de perfecte wijn geweest om van te genieten bij hun gegrilde vis en vlees. Txakoli Katxina is een wijn die gasten van over de hele wereld verrast en verrukt.

Ze hebben 8 hectare aan wijngaarden rondom het wijnmakerijgebouw. De druiven groeien op terrasvormige hekjes en priëlen, allemaal op het zuiden en op hellingen die afdalen naar de monding van de rivier de Oria. Velden in familiebezit worden gestreeld door de wind die uit de Cantabrische Zee komt. Deze enclave is speciaal gekozen voor de optimale rijping van hun druiven. Zij selecteren de beste druiven in de wijngaard en dragen de trossen in manden naar de wijnmakerij. Deze unieke omstandigheden geven hun txakoli de frisheid en vitaliteit die hem echt maken.
Txakoli Katxiña is een witte wijn die wordt geproduceerd met de Hondarrabi Zuri-druif, een lokale druif die alleen in dit gebied wordt verbouwd. Gecertificeerd door de Getariako Txakolina DO, maken ze van Txakoli Katxiña een product dat overloopt van persoonlijkheid.