Cava Benito Escudero Brut Nature

14,50 /per fles

16 op voorraad

Informatie

Druivensoorten: 100% Viura

Alcohol: 11,5%

Land: Spanje

Streek: Valencia

Ligging: Grávalos

Beschrijving: Citroengele kleur met staalachtige reflecties. Fijne bubbel die een kleine, langzaam evoluerende rozenkrans vormt. Fruitige aroma’s waar de appel overheerst, aangenaam in de mond met een lichte zuurgraad en een goed geïntegreerde bubbel.

Gerecht: Warme en koude voorgerechten, oesters, wild, verse foie gras en kaviaar. Past heel goed bij de meeste gerechten, op voorwaarde dat er geen specerijen zijn zoals zeer sterk paprikapoeder.

Info:  De druiven komen uit de eigendom wijngaarden in de gemeente Grávalos, ten zuiden van Monte Yerga aan de voet van de “Cordillera Ibérica” op een hoogte tussen 700-800 meter boven de zeespiegel. Een opmerkelijk hoog gelegen gebied waar je verse wijnen haalt met een laag alcoholgehalte en met zeer fijne en elegante aroma’s. De Viura-druif wordt geoogst in de eerste twee weken van oktober. De pluk van de druiven gebeurt handmatig, waarbij de druiven worden geselecteerd om te voorkomen dat aangetaste druiven de pers bereiken of niet voldoen aan de kwaliteit die nodig is om de cava te maken. 36 maanden rijping!