Lothian Vineyards Pinot Noir

24,50 /per fles

10 op voorraad

Informatie

Druivensoorten: 100% Pinot Noir

Alcohol: 13,5%

Land: Zuid-Afrika

Streek: Elgin

Ligging: Grabau (Theewaterskloof)

Beschrijving: Mooie aalbessen rode wijn met schakering van mahonie. In de neus mooi verleidelijk rood fruit van de Pinot Noir met een subtiele rokerige toets en even subtiele kruidigheid. Verleidelijk vruchtenaroma’s van aardbei, bramen en kersen. In de mond zeer smaakvol en een mooie frisheid. Zeer rijk smaakaroma en elegant. De kostbare Bourgognes hebben hier een serieuze concurrent!

Gerecht: Lekker bij lamskroon, wild (gevogelte), …

Info: Lothian Vineyards is een familiaal domein in de Elgin regio, gelegen op zo’n 70 km van Kaapstad. Inmiddels gerund door de 3de generatie, de broers Gavin en Ewen. De ligging van het domein aan de Kogelberg, een regio met een rijke diversiteit aan zeldzame planten, het koele klimaat, de zuid gerichte hellingen met wijngaarden, en het Atlantische oceaanbriesje maken het tot een ideale omgeving om hoge kwaliteitswijn te leveren.

Twee individuele percelen, samen zo’n 3,25 ha groot. De handmatig geoogste (en ontsteelde) druiven vergisten 10 dagen in open kuipen. Rijping en malolactische gisting op eikenhouten barriques (Frans eiken, 20% nieuw) gedurende 11 maanden.