Bodegas Arraez Los Arraez Verdil

10,50 /per fles

Uitverkocht

Informatie

Druivensoorten: 80%Verdil, 20% Moscatel en Malvesia

Alcohol: 13%

Land: Spanje

Streek: Valencia

Ligging: De wijngaarden bevinden zich nabij het dorp Fuente de la Higuera

Beschrijving: Een super-smakelijke wijn met wit fruit en bloemen als oranjebloesem en seringen in de neus. Een brede smaak , mond vullend, met een prachtige combinatie van aantrekkelijk fruit en een geheimzinnige kruidigheid. Bijzonder interessant, door zijn veelzijdige smaak is het een multi-inzetbare wijn.

Gerecht: Lekker bij vele visgerechten, slaatjes en niet te zware gerechten.

Info: Het domein en de wijngaarden bevinden zich nabij het dorpje Fuente de la Higuera, niet zo ver van Valencia. De bodega is opgericht in 1916 door wijnpioniers uit de regio en in de jaren 50. Door het ontwikkelen  van wijnen met een eigen identiteit en karakter werd de bodega een vooraanstaande exporteur van DO Valencia-wijnen. Onder leiding van Antonio Arraez worden er op dit moment moderne, eigentijdse wijnen gemaakt zich goed kunnen meten met de wijnen op de internationale markt. Leuk detail: de etiketten van hun wijnen worden ontworpen door de lokale kunstenaar Eduardo Bermejo.
De Verdil-druif is een inheems ras in Valencia en werd doorgaans gebruikt voor bulkwijn. Maar Toni Arraez zag veel meer potentie in dit ras, dat overigens zeer schaars is geworden. Zo bewerkt hij de wijngaarden op een andere manier en heeft hij daarna de rendementen fors naar beneden gehaald. De wijnstokken zijn inmiddels ruim  30 jaar oud. De Verdil druif toont zich op zijn best in een blend. Om de frisheid in de wijn te bewaren wordt er ’s nachts geoogst.