Quinta dos Vales Primeira Selecçao wit 2016

Promo

9,50 7,00 /per fles

8 op voorraad

Informatie

Druivensoorten: Arinto, Verdelho, Malvesia Fina, Alverinho

Alcohol: 13.5 % Vol.

Land: Portugal

Streek: Algarve

Ligging:

Beschrijving: Heldere citroengele wijn met een jong en fruitig aroma in de neus. Expressief in de mond met smaken van banaan, vol en fruitig met een mooie gebalanceerde afdronk.

Gerecht: Wit en rood vlees, vis, zeevruchten, salades en zachte kazen.

Info: Wat de wijnbouw betreft is “Quinta dos Vales” steeds een voortrekker geweest. Ongeveer 20 jaar geleden trok de Algarve een aantal nieuwe, dynamische en progressief denkende wijnbouwers aan. Sinds een 5-tal jaar heeft een kleine groep ondernemende wijnbouwers dan ook met succes en vooral dankzij nieuwe technologieën en investeringen de Algarve op de Portugese wijnkaart gezet. 

Het totale wijnbouwareaal van “Quinta dos Vales” bedraagt 18,36ha. De eerste aanplantingen dateren van 1998. Maar de echte doorbraak en evolutie kwam er pas in 2007. In tegenstelling tot de kleinere wijnbouwers uit de Algarve hebben we hier vooral te maken met een sterk georganiseerd bedrijf, geleid door een team van specialisten. Hun lijfspreuk luidt: kwaliteit boven alles !!!! Dit kunnen we dan ook afleiden uit de talrijke wijnen die “Quinta dos Vales” produceert: stuk voor stuk lekkere wijnen! Dat bewijzen de reeds meer dan 100 behaalde medailles, trofeeën en vermeldingen op o.a. het “Concours Mondial de Bruxelles” en “The International Wine Challenge”.