Vino Rosso, Casal Farneto “Otto Borghi”

15,85 /per fles

66 op voorraad

Informatie

Druivensoorten: 50% Montepulciano, 25% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot

Alcohol: 14,50%

Land: Italië

Streek: Marche

Ligging: Nabij Ancona

Beschrijving: Diep levendig paarsrood met violette reflecties. In de neus zeer intense aroma’s van rijp rood fruit zoals zwarte kersen, bramen en pruimen, kruidige afdronk met leertonen en hints van vanille en chocolade. Warm, vol en zeer fruitig, rijk en omhullend in de mond, met zachte tannine en een fruitige afdronk.

Gerecht: Perfect bij een rundsbiefstuk, wild en gestoofd vlees. Ook bij sterke belegen kazen.

Info: De drie druivensoorten worden apart geoogst en gevinifieerd. De druiven worden verzameld in kleine kistjes en ondergaan onmiddellijk een zachte persing. Alleen voor de Montepulciano: de helft wordt gevinifieerd in oktober en de helft wordt gedroogd, opgehangen aan draden in een geventileerde ruimte gedurende ongeveer twee maanden en vervolgens gevinifieerd.
De drie druivensoorten worden afzonderlijk gefermenteerd in roestvrij staal in contact met de eigen schil bij ongeveer 26°-28°C gedurende ongeveer 20 dagen. In januari wordt het laatste deel van de Montepulciano-druif (degene die een droogproces ondergaat) gefermenteerd. Na deze laatste gisting blenden we de wijnmassa’s samen en raffineren we ze ongeveer 18 maanden in Franse barriques voordat ze gebotteld worden.