Txakoli Getaria, Mokoroa “Kimuak”
€13,50 /per fles
90 op voorraad
Informatie
Druivensoorten: 100% Hondarribi Zuri
Alcohol: 11,5%
Land: Spanje
Streek: Getariako Txakoliña (Baskenland)
Ligging: Zarautz (20 km van San Sebastian)
Beschrijving: Strogele kleur met groenachtige tinten. Het is een kristalheldere en briljante Txakoli waarin fijne koolzuurbelletjes kunnen worden waargenomen, die overblijven van het bereidings-proces. Het belangrijkste kenmerk is complexiteit; vanwege het bereidingsproces combineert het perfect de karakteristieke aroma’s van de Hondarrabi Zuri, zoals citrus en kruidachtig, met andere zoetere aroma’s die afkomstig zijn van de veroudering van 8 maand op zijn eigen droesem. Het is typische Txakoli als altijd, maar met meer structuur. Het behoudt de frisheid die van Hondarrabi Zuri wordt verwacht, maar de veroudering op droesem zorgt voor meer body en zachtheid. De zuurgraad is kenmerkend voor de grondstof, maar in dit geval is het geïntegreerd met de romigheid die bij het rijpen wordt verkregen, waardoor het een opeenhoping van smaak- en tastsensaties heeft die het een genot maken voor het gehemelte.
Gerecht: Ideaal op zichzelf, als aperitief of bij voorgerechten. Combineert goed met
gerechten zoals licht belegen kazen, zeevruchten, vis, rijst of peulvruchten.
Info: Mokoroa is een familiewijnmakerij, opgericht in 2008 door Jose Antonio Mokoroa en Josune Garmendia, die vandaag de dag samen met hun twee zonen werken om jaar na jaar de beste oogst te garanderen. De Mokoroa wijnmakerij heeft ongeveer 7ha aan wijngaarden, rondom de wijnmakerij in trellis en met uitzicht op de zee. De druiven worden in de kortst mogelijke tijd verwerkt om de eigenschappen van de druiven in de best mogelijke staat te houden. Na een temperatuurgecontro-leerde gisting in roestvrijstalen tanks, wordt het 8 maanden gerijpt op de eigen droesem.