Dewaldt Heyns “Weathered Hands” Pinotage

24,85 /per fles

6 op voorraad

Informatie

Druivensoorten: 100% Pinotage

Alcohol: 14,5%

Land: Zuid-Afrika

Streek: Swartland

Ligging: Joubertskloof

Beschrijving: Diep donkerpaarse wijn met in de neus aroma’s van kers, framboos, kruidigheid, koffie en tabak. In de  mond uitbundig zwart fruit, rode bessen en rijpe kers, gevolgd door een verleidelijke kruidigheid en viooltjes toetsen. Het palet is full-bodied, met zachte tannine en een lange afdronk.

Gerecht: Perfect bij rood vlees en lamsvlees.

Info: Pinotage met een beperkt volume geproduceerd uit kleine wijngaarden in Swartland.  De wijn heeft 20 maanden rijping in nieuw Frans eikenhout gehad.

Dewaldt Heyns Family Wines is ontstaan ​​uit de levenslange wens van Dewaldt om wijnen te maken die de regio weerspiegelen die hij zijn hele leven heeft gekend – het Swartland.
Het verhaal van dit wijndomein begon toen de grootvader van Dewaldt, Jan Heyns, een klein boerderijtje in de Paardeberg, Swartland, kocht. Na zijn onverwachte overlijden was de vader van Dewaldt, Cecil Heyns – destijds slechts 19 jaar oud – plotseling verantwoordelijk voor het runnen van de boerderij. In de loop van vijf decennia bouwde hij dit bescheiden kleine wijndomein in Joubertskloof op en beleefde alle cycli die de industrie doormaakte sinds het begin van de jaren zestig tot ver in de periode na 1994. Tegelijkertijd stichtten Cecil en zijn vrouw Corrie ook een gezin. Dewaldt is heel zijn leven opgegroeid tussen de wijnstokken en is nu dan ook een zeer vooraanstaande wijnmaker in Zuid-Afrika. Hij is ook de wijnmaker van het gerenommeerde Saronsberg.