Enrique Mendoza “La Tremenda”

9,50 /per fles

104 op voorraad

Informatie

Druivensoorten: 100% Monastrell

Alcohol: 14,5%

Land: Spanje

Streek: Alicante

Ligging:

Beschrijving: Het is een kersenrode wijn, in de neus toont hij aroma’s van vers fruit, met nuances van toast en cacao. In de mond is het zowel fris als vlezig, met volume en lengte.

Gerecht: Lekker bij rood (gegrild vlees)

Info: Monastrell monovarietal wijn, gemaakt met druiven van de La Tremenda wijngaard. Wijngaard gelegen op 600 m met zand-siltige bodems met grind, met een plantleeftijd van 26 jaar. Behandeld met respectvolle praktijken met het milieu. (We gebruiken geen insecticide, herbicide, pesticide…). Fermentatie in kleine roestvrijstalen tanks, met pre-fermentatie maceratie gedurende 2 dagen. De fermentatie vindt plaats gedurende 6 dagen bij 24-25 ° C, met korte, frequentie en open overpompen. Rijping: Deze wijn heeft 6 maanden in Franse eikenhouten vaten gelegen.