Korta Gran Reserva Carmenère

9,10 /per fles

30 op voorraad

Inhoud: 75 cl

Wijndomein: Meer informatie over het wijndomein van Korta Wines

Categorie:

Informatie

Druivensoorten: 100% Carmenère

Alcohol: 14 % Vol.

Land: Chili

Streek: Curico

Ligging: Lontué Valley

Beschrijving: Intense dieprode kleur met paarse toetsen. Aroma’s van zwarte bessen en een toets chocolade, gegeven door de opslag in vaten en een vleugje peper. Zacht en gemakkelijk in de mond met rijke tonen van evolutie, zoethout en rokerige toetsen. Een mooie aanhoudende afdronk.

Gerecht: Deze wijn past bij klein wild, rood vlees (met rode bessensaus), … .

Info: Deze wijn heeft 12 maanden houtrijping in Franse en Amerikaanse eiken vaten. De druiven orden geselecteerd uit hun beste wijngaarden.

De meer dan 200 hectare Korta wijngaarden bevinden zich in de Sagrada Familia Valley in de appellatie Lontué Valley. Deze vallei wordt omgeven door de bergen waardoor er een microklimaat heerst dat ideaal is voor de wijnbouw. De nabije Stille Oceaan blaast een verfrissende wind door de wijngaarden waardoor er een groot verschil is tussen de dag- en nachttemperatuur in de wijngaarden. Laat dit nu net de ideale omgeving zijn voor de kwaliteit, kleur en concentratie van de rode Korta druivenvariëteiten.
Korta is een project dat in 1997 opgestart werd door de familie Korta Bucarey waarbij de wijnboeren uit de regio samen gingen werken: van het plukken van de druiven over het vinifiëren tot de export.