Robert Vic, Rosé “Délicate”

8,25 /per fles

Uitverkocht

Informatie

Druivensoorten: 100% Grenache

Alcohol: 12.5 % Vol.

Land: Frankrijk

Streek: Zuid-west (IGP d’Oc)

Ligging: Ten oosten van Beziers

Beschrijving: Een expressieve neus van grapefruit; elegant en subtiel. In de mond erg verfrissend van smaak, vers, mineraal en knapperig met finesse. Toetsen van kersenfruit en bosbessen.

Gerecht: Carpaccio van zalm, geitenkaas, oesters, vis met citroensap of mosterdsaus, calamari a la plancha, risotto met asperges, tartaar van vis in citrus en koriander, …

Info: Eigenaar Jérôme Vic is een onafhankelijke wijnbouwer. De wijngaarden liggen ten oosten van Béziers en is een familiebedrijf van de 5e generatie (1905). Het domein heeft een rijke geschiedenis met cultureel erfgoed op het domein. Een middeleeuws kasteel (13e eeuw) gebouwd door de Vicomte de Pézenas. Ze maken vlot drinkbare wijnen met een uitzonderlijke prijs/kwaliteit verhouding. Veelal assemblages met verschillende druivensoorten. Elevage sur lies zorgt voor mooie vettigheid in de witte wijnen. Eco: Certificaat Qualenvi sinds 2006 (2002 procedure opgestart). Dit is enkel voor onafhankelijke wijnbouwers die de natuur respecteren. Hiervoor moeten ze een streng cahier de charges volgen. Daarnaast zijn ze ook het certificaat HVE aan het behalen (Haute Valeur Environnementale).