1884 Viognier Reserve

11,25 /per fles

46 op voorraad

Informatie

Druivensoorten: 100% Viognier

Alcohol: 14%

Land: Argentinië

Streek: Mendoza

Ligging: Mendoza

Beschrijving: Het aroma explodeert uit het glas en is een mix van bloemetjes, citrus, gras, abrikozen, perziken en kruidigheid. Typisch Viognier pallet, gecounterd door een uitzonderlijk fraîcheur en een zeer lichte houttoets. Klassewijn!

Gerecht: Zeer lekker bij kreeft, langoustines, St Jacobsschelpen. Voor de avonturiers: zeker proberen bij de Aziatische keuken!

Info: Heel lang tekende Viognier voor uitsluitend de witte Condrieu en Château Grillet in de noordelijke Rhônevallei, tot de wereld opeens zijn prestaties ontdekte. Hoewel nog bescheiden in productie werd de zeldzame druif een trendy variëteit met de uitstraling van een superster. Ze heeft de geadoreerde structuur van een Chardonnay, maar met een eigen uitstraling en aparte aroma’s. De wijn is zachtaardig, maar wel rijk aan extract waarin verleidelijke fruitige elementen zitten zoals gedroogde abrikozen, perzik, mango, noten en honing. De druiven voor deze 1884 Reservado zijn volledig met de hand geplukt en de wijn kreeg weinig vatrijping om het pure, fruitige karakter optimaal intact te houden. De Viognier druiven voor deze 1884 Reservado Viognier van Bodegas Escorihuela komen van de Agrelo wijngaarden op 950 meter hoogte. De afwisseling tussen de zonovergoten dagen en de verkoelende nachten zorgt voor een langzame rijping van de druiven. Een prachtige basis voor om een evenwichtige wijn te maken. Een lichte houttoets is te danken aan fermentatie van 10% van het sap op Franse eiken vaten. Tijdens de veroudering krijgt eveneens 10% van de wijn 3 maanden vatrijping.