Wijndomeinen - Aganis Winery

Aganis begon als een project van drie broers, Simone, Alessio en Fabio, die iets nieuws wilden bouwen. De ervaring die ze in de loop der jaren aan het roer van de familieboerderij hadden opgedaan, spoorde hen aan om buiten hun eigen grenzen te treden en nieuwe sensaties te ontdekken. Friuli verleidde hen. Het was het perfecte moment om die droom werkelijkheid te laten worden. Wijnhuis Aganis is een boerderij die inheemse Friulische cépagewijnen produceert, zowel witte als rode, en mousserende wijnen. De totale capaciteit van het wijnhuis is ongeveer 35.000 hl. Jaarlijks produceert het wijnhuis ongeveer 60.000 flessen, die het via een eigen verkoopnetwerk wereldwijd naar meer dan 60 landen distribueert. De bedrijfsfilosofie stelt de verbetering van het Friulische grondgebied en de cultuur centraal, met een moderne en duurzame aanpak. “Aganis moet een bedrijf worden om in te leven”, leggen de drie gebroeders Cecchetto, eigenaren van het wijnhuis, uit.