Pisano Family Wines - Wijnhuis Verlinden

Wijndomeinen - Pisano Family Wines

De wijngaarden van Pisano Family Wines behoren tot een groep van kleine familie-wijnmakers met een ambachtelijke traditie voor het maken van wijnen die het karakter van het land en de mensen weerspiegelen.

Het is geen bedrijf, het is een manier van leven

Francesco Pisano kwam in Uruguay in 1870 uit Italië (de overgrootvader van de huidige eigenaren). De oorspronkelijke wijngaarden werden aangeplant in 1914 door zijn zoon Cesare. Vandaag wordt deze wijnbouwtraditie voortgezet en produceren zij enkele van de meest prestigieuze en beste wijnen van het land. Deze handgemaakte wijnen worden geproduceerd in beperkte hoeveelheden.

Pisano is een familiezaak en nu eigendom van de tweede generatie broers Daniel, Eduardo en Gustavo Pisano. Daniel staat in voor de verkoop, Eduardo beheert de wijngaard en Gustavo is hoofdwijnmaker. Hun filosofie is dat hun wijnen de mensen die ze maken weerspiegelt, evenals de grond en het klimaat.
De familie volgt biodynamische wijnbouw methoden en cultiveert lage opbrengst wijnstokken, geplant met een hoge dichtheid en ondersteund door groene oogsten als de opbrengsten verder moeten worden onderdrukt.

Vier wijnmakers werken onder leiding van Gustavo Pisano. In de kelder gebruiken ze eenvoudige apparatuur om het proces zo natuurlijk mogelijk te houden. Er wordt ook constant onderzoek gedaan naar inheemse giststammen ter verbetering van hun wijnen.

Tannat werd geïntroduceerd in Uruguay in 1870 door Baskische immigranten en wordt nu beschouwd als de druif van het land. De wijnstokken worden geteeld op krijtachtige-kleibodems, in het koele, maritieme klimaat van de zuidelijke Uruguayaanse kusten. Door de langzame rijping worden de typische kenmerken van de druif behouden.