Bodegas Las Calzadas “El Santillo”

28,95 /per fles

78 op voorraad

Informatie

Druivensoorten: Bobal, Cencibel, Pardilla (allen oude stokken)

Alcohol: 14%

Land: Spanje

Streek: Ribera del Jucar DOP

Ligging: Cuenca (Pozoamargo)

Beschrijving: Intense rode kardinaal kleur. Minerale aroma’s die doen denken aan de klei-amphora’s,  tonen van balsamico en compotes van zwart fruit. Ronde en fluweelzachte wijn in de mond, goed gemaskeerde zuurtegraad en zeer rijpe tannine. Afgemaakt met een zachte afdronk van noten en vanille.

Gerecht: Breed scala aan producten, van salades en licht vlees zoals lam, varkensvlees of kip, tot meer consistente gerechten met groenten, rood vlees en stoofschotels. Zeer goede begeleider van gebakken zeevis. Hij mag niet worden geconsumeerd bij extreem lage temperaturen, optimaal 17·20 ºC

Info: El Santillo wordt enkel gemaakt in een uitstekend jaar met een mengsel van inheemse variëteiten (Cencibel, Bobal en Pardilla). Deze druiven komen van het perceel dat zijn naam heeft, met een zanderig terroir en kalkhoudende klei. Het werd gefermenteerd met hele druiven en geplet met de voeten, de schaarse 1200 kg van het perceel werd 8 maanden gerijpt in de nummer 6 pot van Bodega Las Calzadas, waarbij 994 handmatig genummerde flessen, 30 magnums en 4 Jeroboám werden verkregen. De eerste 100 flessen worden genummerd van 501 tot 600. De rest wordt alleen in het restaurant verkocht. De tekening op het etiket, het werk van Josefina Medina, vertegenwoor-digt, geschilderd in potlood, het perceel van “El Santillo”, omringd door een grote bosmassa met kreupelhout genaamd La Loma del Cubo y Las Cuerdas.