Carpineto Chianti Classico

13,65 /per fles

87 op voorraad

Inhoud: 75 cl

Wijndomein: Meer informatie over het wijndomein van Carpineto

Categorie:

Informatie

Druivensoorten: 80% Sangiovese, 20% Canaiolo

Alcohol: 13% Vol.

Land: Italië

Streek: Toscane

Ligging: Greve in Chianti

Beschrijving: Robijnrode wijn met granaatrode schakering bij veroudering. In de intense neus vinden we viooltjes, bessen en kersen. Een fruitige smaak, mooi rond, volle body en goed in balans.

Gerecht: Bij rood vlees en wild.

Info: Het wijngoed Carpineto is opgericht in 1967 door de heren Giovanni Sacchet en Antonio Zacheo. Al direct was het zichtbaar dat deze twee mannen maar één doel hadden en dat is het produceren van kwaliteits wijnen met behulp van vernieuwde kelder technieken en het opnieuw investeren in de wijngaarden zoals het aanplanten van de beste Sangiovese klonen en de opbrengst aanzienlijk naar beneden brengen per hectare en tot slot een perfecte ligging van de wijngaarden creëren zoals hoog op de heuvels gelegen Zuid/West positie. Carpineto groeide al vrij snel uit tot een zeer prestigieus wijnhuis en dit resulteerde in het aanplanten van meerdere wijngaarden in verschillende gebieden. Momenteel heeft Carpineto op vier verschillende locaties binnen Toscane wijngaarden staan (Greve in Chianti, Alto Valdarno/Gaville, Chianciano/Montepulciano en in Gavorrano in Maremma.)

Ook was het Carpineto die als eerste wijnhuis binnen Italië en tweede van Europa de belangrijke prijs in ontvangst mocht nemen namelijk de Robert Mondavi Winemaker of the year Award in 1994.