Ch. Camplazens Premium

21,00 /per fles

149 op voorraad

Informatie

Druivensoorten: 75% Syrah, 20% Grenache, 5% Carignan

Alcohol: 14% Vol.

Land: Frankrijk

Streek: Languedoc

Ligging: La Clape

Beschrijving: Rijke rijpe aroma’s van zwarte pruim, donkere chocolade, koffie en sandelhout. Full-bodied met een intense achtergrond van aromatische kruiden, zachte tannine en een lange, verleidelijke afdronk. Dit is een rijke en elegante wijn, een echte topper in de Languedoc. Beperkte productie.

Gerecht: Bij verscheidene vleesgerechten, geroosterd vlees. Of om zo van te genieten!

Info: 12 tot 14 maanden houtrijping in nieuwe Franse eiken vaten.

Chateau Camplazens met als eigenaren Susan en Peter Close, oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Engeland, hebben met de aankoop in 2000 van dit wijndomein een droom in vervulling zien gaan. Hun streven is de mogelijkheden van La Clape te ontwikkelen en een wijn te produceren die rijk en vol is en waarin de smaken en aroma’s van dit speciale microklimaat tot uiting komen.

Na hun aankoop van het bedrijf zijn als eerste de kelders en de apparatuur gemoderniseerd. Vergisting kan nu geschieden onder gecontroleerde omstandigheden. Als eersten in de Languedoc schaften Susan en Peter Close bovendien een pigeage-machine aan. Het apparaat verplaatst zich van tank naar tank en breekt met regelmatige tussenpozen de dikke koek van schillen en pulp die bovenop de gistende most komt drijven.

Camplazens is gelegen op de plaats van een Romeinse nederzetting op de top van de kalkstenen berg beter bekend als La Clape. Milieuvriendelijk beschermd sinds 1965, is de enige toegestane activiteit hier het cultiveren van wijngaarden en het maken van wijn.

La Clape was een eiland in de tijd van de Romeinse invasie van Gallië in 118 voor Christus en Chateau Camplazens was een van de weinige wijngaarden gelegen op de Clape met wijnstokken op een hoogte van 150 meter en 2 km van de Middellandse Zee.