Korta Barrel Selected Gran Reserva Petit Verdot

9,10 /per fles

23 op voorraad

Inhoud: 75 cl

Wijndomein: Meer informatie over het wijndomein van Korta Wines

Categorie:

Informatie

Druivensoorten: 100% Petit Verdot

Alcohol: 14 % Vol.

Land: Chili

Streek: Curico

Ligging: Lontué Valley

Beschrijving: Intense kersenrode, schitterende wijn met donker fruit, braam, kersen aangevuld met mooie geïntegreerde aroma’s van zachte vanille, ceder, tabak en chocolade die de wijn te danken heeft aan de 12 maanden opvoeding in een mix van Franse en Amerikaanse eiken vaten. Geconcentreerde, stevige en robuuste wijn met mooi verweven tannine en leuke zuren. Lange, evenwichtige afdronk!

Gerecht: Vergezel deze wijn van een stevig stukje rood vlees, lamsvlees, geroosterde eend, stevige kazen of vegetarische gerechten.

Info: De meer dan 200 hectare Korta wijngaarden bevinden zich in de Sagrada Familia Valley in de appellatie Lontué Valley. Deze vallei wordt omgeven door de bergen waardoor er een microklimaat heerst dat ideaal is voor de wijnbouw. De nabije Stille Oceaan blaast een verfrissende wind door de wijngaarden waardoor er een groot verschil is tussen de dag- en nachttemperatuur in de wijngaarden. Laat dit nu net de ideale omgeving zijn voor de kwaliteit, kleur en concentratie van de rode Korta druivenvariëteiten.
Korta is een project dat in 1997 opgestart werd door de familie Korta Bucarey waarbij de wijnboeren uit de regio samen gingen werken: van het plukken van de druiven over het vinifiëren tot de export.