wijnhuisverlinden.be

Wijndomeinen - Dom Brial

Deze coöperatie werd in 1923 in Baixas opgericht als reactie op de enorme wijncrisis die Frankrijk net had doorgemaakt. Een handvol wijnbouwers met een gemeenschappelijk idee: “Samen zullen we sterker zijn”. In deze geest van solidariteit en uitmuntendheid werd dit wijndomein geboren. Al snel werd de kring grote. De solidariteit zorgde ervoor dat ieders inspanningen vruchten afwierpen en de bekendheid van de kelder verspreidde zich tot buiten de grenzen van Roussillon.

Het collectief van wijnbouwers herinnerde zich duidelijk deze solidariteitsplicht tussen mannen toen ze in 1985 kozen voor de naam Dom Brial, als een teken van erkenning van hun beste wijnen.
DOM BRIAL, een Dominicaanse vader geboren in Roussillon, schonk een eeuwigdurende lijfrente aan de gemeenten Baixas en Pia. Zo konden ze elk een school voor de armste kinderen in stand houden.
De wijnboeren van Baixas hebben hun wijngaarden en hun vinificatietechnieken kunnen laten groeien en bestendigen. Ze waren ook in staat om 3 naburige coöperaties aan te trekken en hen op te leiden in hun visie en bedrijfsstrategie.

In 1991 nam de coöperatie het Château Les Pins van Adolphe Duverney over. Sindsdien is het assortiment uitgebreider en beschikt het over prachtige wijnen.
Vandaag vertegenwoordigen ze 247 wijnboeren die met passie 2100 hectare wijngaarden telen.
Een dynamisch en betrokken team van 37 medewerkers zorgt voor een nauwgezet beheer en economische ontwikkeling van deze kelder. Ze werden net voor de 3e maal op rij uitgeroepen tot beste coöperatieve!