Maison Pierre André - Wijnhuis Verlinden

Wijndomeinen - Maison Pierre André

Als we het hebben over wijnmaker Pierre André, kunnen we wel spreken van een roerig leven en groots icoon in de wijnwereld. Wijlen Pierre André, geboren in 1895 in Nancy, groeide op in de omgeving Corton, heuvels aan de voet van de heuvels midden in de Bourgogne. In 1914 meldde hij zich aan bij het leger, het ‘Infantry Regiment of Lons-le-Saunier’. Daar diende hij gedurende de Eerste Wereldoorlog en was onder andere deelnemer van de stijd in Verdun. In 1917 werd hij gevangen genomen, maar het lukte Pierre André te ontsnappen aan gevangenschap; hij werd in 1918 officieel geprezen met de befaamde ‘Military Medal’, een onderscheiding voor dienende soldaten gedurende de Oorlog. In 1923 begon de liefde voor de wijnbouw; hij vond zijn eerste wijnlandgoed vlakbij Parijs. In 1927 trad hij toe op de ‘University of Burgundy Wines’, door toegang te krijgen tot het Chateau Aloxe-Corton. Vanaf dat moment revolutioneerde hij Bourgogne met zijn ideeën en opvattingen over wijnproductie, zijn dynamische karakter en zijn zakelijke kant. In 1938 opende André zijn eerste restaurant waar hij enkel zijn eigen wijnen schonk. Tot vandaag de dag is Pierre André een prestigieus icoon in de wijnindustrie, bekend over de hele wereld. Tot op heden is Domaine Pierre André een levendig en bekend wijndomein, dat een breed portfolio aan Bourgognes heeft. Het team van wijnmakers, onder leiding van Ludivine Griveau, werkt nauw samen met de wijnboeren.

De reputatie van het wijndomein van Pierre André ligt voornamelijk bij het respect dat het wijnhuis toont voor het terroir; één van de basiswaarden waar wijnmaker Pierre André aan vast wilde houden. Omgaan met terroir door geïntegreerde wijnbouw op de prestigieuze en voorouderlijke gronden van Corton. Dag in dag uit wordt de ‘adellijke wijngrond’ streng en nauwkeurig bewerkt door hardwerkende wijnboeren. De basis van kwaliteit valt of staat met een laag rendement en toepassing van duurzame, precieze wijnbouw, de expressie van het terroir, en de perfecte balans tussen mens & natuur.